400g watróbki drobiowej
2 cebule
1 jablko
1 szklanka mleka
2-3 lyzki maki
1 lyzka masla
olej do smazenia
2 lyzeczki sosu sojoeego
szczypta majeranku
pieprz , sol
Watróbke namoczyc w mleku , wlozyc do lodowki na 2 godziny.
Cebule pokroic w piorka, podsmazyc na oleju na zloty kolor ,przyprawiz 1 lyzeczka sosu sojowego, majerankiem , pieprzem , sola.
Jablko pokroic w osemki, podsmazyc na masle, na koniec polac reszta sosu sojowego.
Watróbke wyjac z mleka , kazda przekroic na pol , oproszyc maka , usmazyc na oleju.
Wylozyc na talec lyzke cebuli , na nia pilozyc kilka kawalkow watribki , obok kilka plasterkow jablka .
Podawac z pieczywem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz