200g poledwicy wieprzowej
po pol papryki zoltej i czerwonej
1 czerwona cebula
2 zabki czosnku
1 duzy pomidor( bez miaszu)
100g sera feta
500 g ciasta francuskiego
sos sojowy,
oliwa
przyprawa do stekow
pieprz , sol
Mieso pokroic w kostke zamarynowac .
Marynata: po lyzce- przyprawa do stekow, sok z cytryny, , sos sojowy, oliwa, zostawic na min 2 godziny (najlepiej marynowac cala noc)
Papryki i pomidora pokroic w drobna kosteczke , cebule w piorka ,
Ciasto podzielic na cztery czesci kazda rozwalkowac . na kazdy placek rozlazyc papryki, cebule , mieso, pomidora, przecisniety przez praske czosnek, pokruszyc ser, przyprawic pieprzem i sola .
Brzegi ciasta zawinac na wzor sakiewki , piec w 200 st C przez 30-35min.
UWAGI;zdjecie przyprawa do stekow zobacz w poprzednim poscie,
mozna rowniez uzyc przyprawy gyros- kebab
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz