200g poledwicy wieprzowej
180g sera zurawinowego
100-150g mix salat
1 czerwona papryka( lub po pol zoltej i czerwonej)
0,5 czerwonej cebuli
1 awokado
150g pomidorkow koktailowych
5 lyzek oliwy
tymianek
rozmaryn
pieprz, sol
Marynata;
1 lyzka plynnego miodu, 1 lyzka sosu sojowego, 1 lyzka soku z cytryny,2 lyzki oliwy,
1 lyzeczka przyprawy do stekow,sol , pieprz,
Mieso pokroic na cienkie plasterki , marynowac 2-4 godzin.
Na rozgrzanej patelni usmazyc mieso na zloty kolor , zostawic do wystygniecia.
Papryke, cebule , awokado ,ser pokroic w kostke , wymieszac z salata, dodac przekrojone na pol pomidorki.
Mieso pokroic w paseczki dodac so salatki , przyprawic, dodac oliwe, wymieszac.
UWAGA; ziola sa bardzo intensywne! dodawac niewielkie ilosci.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz