CIASTO;
3 jajka
CIASTO ; jajka ubic z cukrem na puszysta mase , dodac make z proszkiem i kawa capucino , delikatnie wymieszac, wylac na blachw , piec 25 min w 170 st C .
2 bialka
0,5 szklank maki
0.5szklanki cukru
2 lyzki kawy capucino
2 lyzki kawy capucino
1 lyzeczka proszku do pieczenia
MASA;
2 zoltka ,
2 lyzki capucino,
2 lyzki cukru
1szklanka mleka
2 lyzki maki
50 dag masla
CIASTO ; jajka ubic z cukrem na puszysta mase , dodac make z proszkiem i kawa capucino , delikatnie wymieszac, wylac na blachw , piec 25 min w 170 st C .
Wyjac ,gorace zawinac w sciereczke , zostawic do wystygniecia,.
KREM ;
0,5 szklanki mleka podgrzacc , reszte kawa wymieszac z zoltkami , maka i cukrem ,
Do goracego mleka powali wlewac mase kawawa , ciagle mieszajac, zagotowac , pozostawic do wystygniecia, . Maslo(tempetatura pokojowa) utrzec na puszysta mase, po lyzce dodawac budyn kawowy, ciagle mieszajac,(najlepij uzyc miksera)
Masa przelozyc ciasto, zostawic lyzke masy do dekoracji gory rolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz