Obserwatorzy

środa, 7 listopada 2012

ROLADA CAPUCINO


CIASTO;
3 jajka
2 bialka  
0,5 szklank maki
0.5szklanki cukru
 2 lyzki kawy capucino 
1 lyzeczka proszku do pieczenia

 MASA;
 2 zoltka ,
2 lyzki capucino,
 2 lyzki cukru 
1szklanka mleka
2 lyzki maki
50 dag masla

CIASTO ; jajka ubic z cukrem na puszysta mase , dodac make z proszkiem i kawa capucino , delikatnie wymieszac, wylac na blachw , piec 25 min w 170 st C .
Wyjac ,gorace zawinac w sciereczke , zostawic do wystygniecia,.

KREM ;
0,5 szklanki mleka podgrzacc , reszte  kawa  wymieszac z zoltkami , maka i cukrem , 
Do goracego mleka powali wlewac mase kawawa , ciagle mieszajac, zagotowac , pozostawic do wystygniecia, . Maslo(tempetatura pokojowa) utrzec na puszysta mase, po lyzce dodawac budyn kawowy, ciagle mieszajac,(najlepij uzyc miksera) 
Masa przelozyc ciasto, zostawic lyzke masy do dekoracji gory rolady.
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz