Obserwatorzy

wtorek, 6 listopada 2012

ZUPA FASOLOWA Z PARÓWKAMI

1 puszka fasoli bialej 
1 puszka fasoli czerwonej
3 cienkie parówki
2 srednie ziemniak
1 marchewka 
kawalek rzepy(ok 100g)
1 cebula
1 zabek czosnku
2 lyzki koncentratu
1 kostka rosolowa
przyprawy; tymianek, majeranek
sol, pieprz
olej do podsmazenia

Ziemniaki, marchewke , rzepe  obrac ,pokroic w kostke , zalac 
2 litrami wody , dodac kostke , gotowac przez 15 min.
Cebule i czosnek drobno pokroic podsmazyc na 2 lyzkach oleju, 
zarumieniona cebule z czosnkiem dodac do gotujacych sie 
warzyw . 
Na tej sanej potelni podsmazyc pokrojone w krazki parówki, 
dodac do zupy. 
Na koniec dodac odcedzone fasole , calosc zagotowac
przyprawic , dodac koncentrat pomidorowy.

UWAGI ; jesli zupa jest za gesta dodac wrzatku,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz