1 puszka fasoli czerwonej
3 cienkie parówki
2 srednie ziemniak
1 marchewka
kawalek rzepy(ok 100g)
1 cebula
1 zabek czosnku
2 lyzki koncentratu
1 kostka rosolowa
przyprawy; tymianek, majeranek
sol, pieprz
olej do podsmazenia
Ziemniaki, marchewke , rzepe obrac ,pokroic w kostke , zalac
2 litrami wody , dodac kostke , gotowac przez 15 min.
Cebule i czosnek drobno pokroic podsmazyc na 2 lyzkach oleju,
zarumieniona cebule z czosnkiem dodac do gotujacych sie
warzyw .
Na tej sanej potelni podsmazyc pokrojone w krazki parówki,
dodac do zupy.
Na koniec dodac odcedzone fasole , calosc zagotowac
przyprawic , dodac koncentrat pomidorowy.
UWAGI ; jesli zupa jest za gesta dodac wrzatku,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz