Obserwatorzy

poniedziałek, 31 grudnia 2012

FASZEROWANE YORKSHIRE PUDDING


1 opakowanie(12 sztuk) mrozonych YORKSHIRE PUDDING
1 cebula 
400g pieczarek
2 lyzki posiekanej natki pietruszki
olej do podsmazenia
sol, pieprz, majeranek
100g zoltego sera

Cebule drobno posiekac podsmazyc .
Pieczarki oczyscic zetrzec na tarce na grubych oczkach,
dodac do cebuli,
smazyc az cala woda z pieczarek wyparuje.
Przyprawic , wymyeszac z natka pietruszki.
Farsz rozlozyc do YP.
Posypac tartym serem , zapiec w piekarniku
170 st C przez 10- 15 min az ser sie rozpusci,
Podawac z ketchupem.

UWAGA; 
YORKSHIRE PUDDINGOW NIE ROZMRAZAC 

2 komentarze:

  1. Swietne przystawki na kazda impreze.polecam

    OdpowiedzUsuń
  2. Jadłam kiedyś na imprezie ur.kolezanki jutro robię na syna.Potrzebowalam wiedzieć czy rozmrozić yorki wcześniej.Dziekuje za przepis

    OdpowiedzUsuń