Obserwatorzy

środa, 18 września 2013

INDYK Z KALAFIOREM


400g piersi z indyka
150g kalafiora
150ml smietany
por ok 60g
2 zabki czosnku
1 nieduzy pasternak ok 50g
swieza bazylia ok 1 lyzka
1 lyzka maki
olej do podsmazenia
przyprawy;tymianek,majeranek,suszony  imbir,
galka muszkatalowa,
kurkuma, sol, pieprz,

Piersi z indyka pokroic w kostke, podsmazyc .
Pasrernak , por i czosnek drobno pokroic , dodac do indyka,
zalac smietana i woda  (ok pol szklanki) .Przyprawic.
Dusic przez 20 min. Dodac rozyczki kalafiora
i bazylie.
Make wymieszac z pol szklanki zimnej wody,
wlac do indyka z warzywami ,
zagotowac ciagle mieszajac.
Gotowac na wolnym ogniu przez 10 min .
Podawac z ryzem.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz