Obserwatorzy

czwartek, 19 września 2013

FASZEROWANA PAPRYKA




4 papryki
300g piersi kurczaka
0,5 pora ok 60g
swler naciowy 1 lodyga
350 g pieczarek
1 marchewka
1 czerwona cebula
2 zabki czosnku
2 lyzki masla
1  ser mocarella
0lej do podsmazenia
sol , pieprz, papryka w proszku,majeranek

Cebule pokroic, pora pokroic w kostke czosnek w plasterki podsmazyc .
Dodac pokrojone w kostke mieso , marchewke i selera , smazyc na wolnym ogniu przez 15 min.
Na osobnej patelni, na masle podsmazyc pieczarki  pokrojone w polplasterki.
Pieczarki polaczyc z reszta farszu, przyprawic.
Ser mocarella pokroic w plasterki.
Papryki umyc , odciac gorna czesc, usunac biale czesci i nasiona .
Kazda papryke napelnic na zmiane farszem i serem .
Zapiec w piekarniku przez 30 -40 min w 175st C.

Podawac jako przystawke lub z ryzem jako danie obiadowe.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz