300 ml jogurtu greckiego
1 puszka mango(moze byc 1 sweze mango ale musi byc dojzale)
1 lyzeczka cukru pudru
6 ciasteczek "NICE"
3 lyzki platków migdalowych
czekolada do dekoracji( mleczna lub gozka)
Platki migdalowe wrzucic na sucha rozgarzana patelnie zarumienic, odstawic. Ciastka pokruszyc.
Mango zmiksowac na papke, ( mozna rowniez bardzo drobno pokroic).
Jogurt wymieszac z cukrem pudrem, dodac pokruszone ciastka. Na dno pucharkow wylozyc mango nastepnie jogurt, posypac platkami migdaklowymi, udekorowac wiorkami czekolady.
Deser podawac odrazu po przygotowaniu.
Porcja na 3 pucharki.
Polecam deser jest bardzo dobry , szybki w przygotowaniu, niskokaloryczny,
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz