Obserwatorzy

środa, 3 października 2012

CIASTO TIA MARIA

NA BISZKOPT:
5 jajek
3/4 szkl cukru
2 lyzki kawy rozpuszczalnej
1 lyzeczka proszku do pieczenia
KREM DO SRODKA;
200g serka quark lub twarogu
2 lyzki plynnego miodu
1 lyzka cukru pudru
50 g masla 
2 lyzki likieru TIA MARIA
KREM NA GÓRE:
100g cukru pudru 
2 lyzki likieru  TIA MARIA
1 lyzka cacao
50 g masla( rozpuszczone i przestudzone)

BISZKOPT
Jajka ubic z cukrem . Make wymieszac z kawa i proszkiem do pieczenia. Ubite jajka polaczyc z suchymi produktami , delikatnie wymieszac. Przelac do tortownicy , piec 35 minut w 180 st.
Ostudzic . przekroic na 3 krazki.

KREM DO SRODKA
Serek, miód, cukier,likier polaczyc, zmikrowac na gladka mase. Maslo rozpuscic , ostudzic ,
polaczyc z masa wymieszac. Odstawic do stezenia.


KREM NA GÓRE
Wszystkie skladniki podaczyc, dobrze wymieszac.

Ciasto przelozyc masa z serkiem, gore i boki posmasowac druga masa, udekorowac.

UWAGI 
Do biszkoptu mozna dac kawe w proszku lub esencje z kawy.
Podana ilosc kawy rozpusciw w 2 lyzkach przegotowanej wody.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz