0,5 kg pieczarek
5-6 duze cebule
200g kielbasy(gdy nie mam polskiej uzywam smokey pork sausage z Tesco)
6 okraglych bulek lub 2 bagietki
300g startego zóltego sera
ketchup , majonez
przyprawy: sol ,pieprz , kucharek , lisc laurowy(bay leaf) majeranek,
olej
Pieczarki oczyscic pokroic w plasterki , olej rozgrzac na patelni , wrzucic pieczarki smazyc az cala woda z pieczark odparuje.Cebule obrac pokroic w kostke usmazyc na oleju na zloty kolor.
Kielbase pokroic w kostke podsmazyc. Wszystkie skladniki polaczyc , przyprawi dodal lyzke ketchupu,wymieszac .Bulki przekloic posmarowac farszem, posypac serem. Zapiec w tem 180st C przez 15-20 min. Podawac z ketchupem lub majonezem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz