BISZKOPT:
7 bialek
3 zóltka
1szk maki
1 szk cukru pudru
2 lyzki kakao
1 lyzeczka proszku do pieczenia
3 lyzki oleju
Bialka ubic z cukrem dodawac po jednym zóltku ciagle ubijajac. Dodac przesiana make z proszkiem i kakao
mieszac delikatni drewniana lyzka na koniec dodac olej . Piec 30- 35 min w 170st C .
KREM
1 czekolada mleczna
70g pianek marshmallows
1 serek maskarpone
200g (1szk) smietany22% (double cream, tesco niebieskie opakowanie)
0,5 sloiczka wisni w syropie ( cocktail cherries)
Czekolade rozpuscic w kapieli wodnej dodac pianki , mieszac az pianki sie rozpuszcza i polacza z czekolada
odstawic do przestygniecia. Smietane ubic dodac serek maskarpone , wymieszac , dodac mase czekoladowa i pokrojone wisnie . Odstawic do lodowki az masa nieco stezeje,
Przestudzony biszkopt kroimy na pol smaryjemy masa. Wierzch mozna polac czekolada lub posypac cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz