Obserwatorzy

niedziela, 8 stycznia 2012

TUNCZYK POD PIERZYNKA

1 puszka tunczyka w sosie wlasnym
5 jajek( ugotowanych na twardo)
1 mala puszka kukurydzy
4-5 korniszony
pol czerwonej papryki
pol czerwonej cebuli
SOS -2 lyzki natki pietruszki (drobno posiekac) wymieszac z 4 lyzkami majonezu
doprawic sola i pieprzem

Cebule, papryke, ogorki pokroic w drobna kostke.
Jajka obrac , oddzielic bialka od zoltek .
Bialka pokroic w bardzo drobna kostke lub zetrzec na tarce.
 Na spod salaterki polozyc warstwe bialek nastepnie warstwe cebuli, kukurydzy,tunczyka
,papryki ,ogorka posmarowac sosem,czynnosc powtorzyc. Na wierzch zetrzec zoltka .
Udekorowac,

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz