Obserwatorzy

piątek, 14 lutego 2014

SALATKA Z TUNCZYKA II (WARSTWOWA)

1 puszka tunczyka w oleju
pol salaty lodowej
pol swierzego ogorka
czerwona papryka
 6-8 pomidorkow koktajlowuch
4 jajka ugotowane na twardo
szczypiorek do dekoracji

sos; 3 lyzki majonezu, 3 lyzki jogurtu greckiego, 2 zabki czosnku(przecisnac przez praske), sol , pieprz.
        wszystkie skladniki wymieszac.

Salate drobno pokroic, przelozyc do salaterki, na salate wylozyc pokrojonego w plasterki ogorka, nastepnie pomidorki przekrojone na polowki, i papryke pokrojona w kostke.

Tunczyka odcecic z oleju , roslozyc rownomiernie na warzywach.

Polac sosem , na gorze ulozyc jajka pokrojone w cwiartki , posypac szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz