Obserwatorzy

czwartek, 10 stycznia 2013

ZUPA MEKSYKANSKA

500g wolowiny
2 marchewki
1 pietruszka
2 lodygi selera naciowego
1 puszka pomidorow
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasolki bialej
3 papryki (kolorowe)
3 zabki czosnku
3 lyzki koncentratu pomidorowego
2 kostki rosolowe
olej do podsmazenia

przyprawy; suszona kolendra, pieprz kajenski, galka muszkatalowa , papryka slodka i ostra, kmin rzymski,
                  majeranek, pieprz , sol ,


Wolowine pokroic w gruba kostke , podsmazyc na oleju,  marchewke , pietruszke , seler pokroic w kostke , dodac do wolowiny ,dodac czosnek , zalac przegotowana woda , dodac pomidory w puszce , kostki rosolowe , przyprawy.
Dusic na wolnym ogniu 2-3 godziny az wolowina bedzie miekka, w razie potrzeby dolewac wody.
Na koniec dodac fasolki, papryke pokrojona w kostke ,  zagotowac ,

UWAGI ; pieprz kajenski jest bardzo ostry ,
Przyprawy dawac wedle uznania u mnie 0,5 lyzeczki galki ,1 lyzeczka kolendry, 2 lyzeczki papryki slodkiej ,
1 lyzeczka kminu rzymskiego,





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz